036Almere Maatschappij – Het zag er allemaal zo mooi uit. In ruil voor het bouwen van ruim 3000 studentenwoningen wilde de gemeente als voorwaarde van de Universiteit van Amsterdam dat Almere een dependance zou krijgen van deze universiteit. Harstikke jammer natuurlijk, maar zo’n dependance komt er niet.  Van de UVA eisen dat zij een dependance creëren in Almere kan geen sprake zijn. Toch heeft de gemeenteraad van Almere unaniem besloten deze woningen alsnog te bouwen.

Lees meer: Geen dependance van de Universiteit van Amsterdam in Almere

036 Almere Maatschappij – Tegel 46 van De Walk of Fame wordt dit jaar uitgereikt. Deze tegel is gerelateerd met het afgelopen jaar 2019. Tot 1 april kunt u suggesties voor deze tegel aandragen. Uit alle voorstellen selecteert de commissie een aantal onderwerpen waarop vervolgens alle Almeerders kunnen stemmen.

Lees meer: Walk of Fame tegel nummer 46

036 Almere  Maatschappij - Van 9 tot en met 15 september is het de jaarlijkse Week van de Alfabetisering. Een week waarin een leven lang leren en ontwikkelen centraal staat. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. In bibliotheek Stad en bij de VMCA worden onderstaande activiteiten georganiseerd.

Lees meer: Week van de Alfabetisering

Advertentie

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.