Economie & Duurzaamheid
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

036 Almere Economie & Duurzaamheid – Almere ligt in de Flevopolder. Daar is men wel wat windturbines gewend. Toch kreeg Resinbeeld (https://resinbeeld.nl/) een paar foto’s van een bezorgde inwoner. Er komen meer turbines en ze worden ook hoger. Ze wilde graag weten hoe dat er bij haar in de straat en de tuin uitziet.

Omdat de turbine op anderhalve kilometer afstand staat komt ‘ie niet boven de boomtoppen uit. Even wachten tot er weer blad aan de bomen zit, dan zie je er niks van.

De inwoonster vroeg of ze er last van zou hebben. Resinbeeld kan dat niet helemaal voorspellen. De nieuwe EU richtlijnen waaraan wordt gewerkt schijnen 10 keer de tiphoogte voor te schrijven. Dat zou 2200 meter zijn in dit geval. Die richtlijnen zijn bedoeld om overlast te voorkomen. Het zou dus kunnen dat binnen die 1500 meter wel overlast te verwachten is.
Wat Resinbeeld zeker weet is, dat er in elk geval voor wordt betaald. De noordelijke rekenkamer kwam op 600.000 euro subsidie in het eerste jaar van zo’n turbine. Dat betalen de stroomconsumenten door extra opslag op hun energierekening. Die wordt er duurder door.

Bron: www.resinbeeld.nl

Advertentie

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.