Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

036 Almere Evenementen - Het Floriadeterrein is nog volop in aanbouw voor de grote opening van de wereldtuinbouwtentoonstelling op 14 april 2022. Nu staat het nog vol met hijskranen, steigers en voertuigen om het terrein klaar te maken.

Op het terrein komt de woontoren Flores. Deze is dertien verdiepingen hoog en inmiddels op de helft. De gevel bestaat uit glazen gevelplaten voor een artistieke uitstraling. De Food Forum en Aeres Hogeschool staan naast elkaar en zijn nog omringd door steigers. Naar verwachting zullen de eerste lessen in het nieuwe gebouw van Aeres aankomend september plaatsvinden. 

De bruggen worden al bewandeld door bouwvakkers en zijn vanaf de Esplanade te spotten. Een van de bruggen is een aansluiting vanaf Filmwijk naar het Floriadeterrein. Inmiddels is steeds meer groen te vinden op het terrein, de planning is om op 1 mei 80 procent van alle bomen in de grond te hebben. Klik op deze link om te zien hoe het Floriadeterrein er nu uitziet. 

Bron: Het kan in Almere

Advertentie

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.