Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

036 Almere Cultuur - Elk jaar zetten we de deuren wijd open om wie dat maar wil binnen te laten voor ons Open Huis. Kom kijken, en ontdek wat er allemaal te doen valt in ons gebouw. Gezellig een pilsje pakken in café Roest, de bingo volgen in Buurtcentrum De Schoor, een goed boek kopen in de nieuwe bibliotheek en genieten van mooie theatervoorstellingen en exposities.

U kunt meteen de gloednieuwe expositie Cracks of deviancy van Valentina Gal bezoeken, die ‘s middags om 16.00 uur wordt geopend.

Programma Corrosia, Theater, Expo & Film
Gedurende het Open Huis vinden er twee rondleidingen door het gebouw plaats. Bij het info-punt is een gratis speurtocht af te halen.
Om 16.00 uur opent in de tentoonstellingsruimte de expositie Cracks of deviancy van de veelbelovende kunstenaar Valentina Gal.
Corrosia verwelkomt 's avonds in de theaterzaal een oude bekende, het Volksoperahuis (o.a. bekend van de buurtsoap De Wasserette). Met hun theaterparel De zesdaagse van St. Jezus-in-'t-Kruis brengen zij een roemrucht wielerevenement twintig jaar na dato weer tot leven.

Hapje mee-eten?
Er wordt vanaf 18.30 uur een speciaal theaterdiner verzorgd voor slechts € 10,- per persoon. Voor het buffet is het noodzakelijk om te reserveren in verband met een beperkte capaciteit. Dit kan door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tweede CorrosiaPas gratis!
Met een CorrosiaPas kunt u onbeperkt genieten van film, dans en theater. De pas kost kost € 190,- per jaar. Alleen tijdens het Open Huis krijgt u twee passen voor de prijs van één.

De zesdaagse van St. Jezus-in-'t-Kruis
'Muzikale ode aan de verbeelding', schreef de Volkskrant destijds over deze reprise. Schrijver/componist Jef Hofmeister nam de zesdaagse, zoals die tot in de jaren ’60 werd gereden, als onderwerp voor deze volksopera. Op de baan van een sportpaleis fietste een aantal wielrenners een wedstrijd van zes keer vierentwintig uur, elkaar aflossend en slapend in hokjes op het middenterrein. Tegelijkertijd was het sportpaleis ook het toneel van liefdesdrama’s, variété, goklust en vreet- en drankpartijen. Kortom, een geslaagd uitgangspunt voor een volksopera!

Toegangskaarten kosten slechts € 10,- en zijn hier te koop.
Eten en naar de voorstelling? Dan betaalt u voor een combi-ticket € 15,-. Mail voor een combiticket ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ZATERDAG 14 MAART 12.00 UUR - 22.00 UUR
Gratis toegankelijk, met uitzondering van de theatervoorstelling De zesdaagse van St. Jezus-in-'t-Kruis

Afbeelding van Mediamodifier Pixabay

Advertentie

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.